איך להכין קפה טוב בבית ובמשרד?.

הקפה הוא אחד המשקאות הנצרכים בעולם וכמו כן גם אחד המורכבים והעשירים שיש. כאשר נרצה להכין קפה ברמה גבוהה, ניווכח שמדובר על עניין לא פשוט בכלל ומדוע? זאת משום שבהרבה מקומות בהם אנחנו שותים קפה, הטעם המשובח שלו קשור לכל כך הרבה פרמטרים בהם, חומרי הגלם, הציוד, הטכנולוגיות, הידע והמיומנויות של מי שמכין את הקפה, הסוג של פולי הקפה, אופן הקלייה והערבוב של פולי הקפה, האחסון והטחינה וכו'.

אם טעמתם קפה אמיתי ומשובח, סביר להניח שהייתם רוצים גם לשחזר את החוויה המושלמת בבית ובמשרד. מה שכן, תנו לנו לומר לכם שמדובר על עניין מורכב. בואו ננסה לגלות יחד מהם הדברים שיכולים לעזור בהשבחת הקפה שלכם בבית ובמשרד. מוכנים? אנחנו יוצאים לדרך!

להשתמש במים מסוננים

קפה הוא משקה שמבוסס ברובו על מים. על כן, המים הופכים לחלק משמעותי ובהתאם לכך גם משפיעים על הטעם של הקפה המתקבל. אם יש למים טעמי לוואי, הרי שאתם תרגישו אותם כאשר תשתו את הקפה. שימוש במי ברז אינו מומלץ. הפתרון הכי טוב יהיה להשתמש במים מסוננים באמצעות מסנן המבוסס על פחם. כך שאם כבר רכשתם מכונות קפה לעסק או לבית, בדקו שאתם מחזיקים גם מתקן מים המספק מים מסוננים או קנקן סינון.

חמצן ופולי קפה

מדובר על תורה שלמה ואנחנו לא רוצים להתעמק יותר מדי, אלא רק להסביר את הדברים בצורה פשוטה. אחד הדברים שמשפיעים על טעם הקפה קשור לטריות של פולי הקפה. פולי קפה ירוקים נשמרים מעל לשנה וכל זאת בתנאי שאתם לא חושפים אותם ללחות. אם מדובר על פולי קפה שאינם ירוקים, כלומר פולים קפה קלויים, אז הם יכולים לספק לכם קפה איכותי במשך שבועיים מהיום בו הם נקלו. את הפולים האלה, מומלץ לאחסן באפילה, במקום סגור ולהפחית את חשיפתם לחמצן. הפולים הטחונים, נחשפים מהר מאוד לאוויר וללחות ועל כן יכולים לפגוע בטעם של הקפה. כאן ההמלצה הכי טובה היא לרכוש מטחנת קפה ולטחון את הקפה בעצמכם. לחילופין, תוכלו גם לרכוש מכונת קפה שיש לה אפשרות של טחינת קפה.

קליית הקפה

אם אתם ממש אוהבים קפה, תוכלו לקלות א ותו בעצמכם. כל שתצטרכו הוא לרכוש מכשיר קלייה ייעודי. אתם תצטרכו להכניס כמות מדודה של פולי קפה ירוקים לתוך המכשיר, לבחור את דרגת הקלייה והמכשיר יקלה את הפולים עבורכם. היופי הוא שאתם מקבלים קפה טרי תמיד וגם אתם יכולים לשלוט ברמת הקלייה ובתערובת הקפה.

לטחון את הקפה

נניח שאתם לא רוצים להתעסק בטחינה, אז ההמלצה היא לרכוש קפה טחון מראש. העדיפות היא לרכוש אותה במנות קטנות וכמו כן לאחסן אותו בקופסאות אטומות. אם בכל זאת, יש לכם זמן ותרצו להשקיע קצת יותר ולטחון בעצמכם, אז תוכלו להסתפק במטחנת קפה שעלותה מסתכמת  בכמה מאות שקלים או אפילו לרכוש מכונת קפה עם מטחנה (עלות שיכולה להגיע לאלפי שקלים).

קופסה אטומה

כפי שהוזכר, לחות וחמצן יפגעו משמעותית בטעם הקפה. אם הקפה טרי, הימנעו מאחסון במקרר או במקפיא. כל שתצטרכו לעשות הוא לאחסן אותו בקופסה סגורה ואטומה. כך תוכלו להבטיח שהקפה לא יתחמצן וגם יישמר לאורך זמן.

 

 

 

שתף עמוד:
מס' מדרגים: 2  ממוצע: 5
צרו קשר
loading