העשרה, חינוך וחוויה בסדנאות בישול לילדים.

על הקשר המיוחד של ילדים לבישול

 

לרוב, כשאנחנו חושבים על בישול, עולות בראשנו תמונות של מטבח משוכלל בו מכינים מנות גורמה מפוארות או לחלופין תבשילים ביתיים מנחמים שהכנתם אורכת זמן ויוצקים לתוכם תשוקה והתלהבות, יחד עם תבלינים מיוחדים או מרכיבים יוצאי דופן. אולם, בישול יכול להיות הרבה יותר בסיסי ומותאם גם לילדים. בסדנת בישול לילדים למשל, לומדים הילדים כיצד להתנהל במטבח ולהכין מנות פשוטות יחסית שערבות לחיכם אך חשוב מכך, מעניקות להן תחושת מסוגלות עצמית גבוהה הנלווית לחוויה המהנה.

התרומה של בישול להתפתחות המוטוריקה והכישורים החברתיים של ילדים

 

מעבר לתחושות הערך העצמי, בישול תורם גם להתפתחות המוטוריקה העדינה והגסה של ילדים בכל הגילאים והתנסות במגע עם מרקמים שונים המסייעים לוויסות חוש המישוש והמגע. עבודה עם בצקים, ירקות, פירות ועוד מאפשרת לילדים להיפגש עם מרקמים, צבעים וטעמים שלעיתים הם אינם באים איתם במגע בשגרת היום יום ולבצע פעולות כמו לישה, חיתוך, ערבוב ועוד, המשכללות את פעילות הידיים. בנוסף, סדנת בישול לילדים מציעה להם חוויה חיובית ומגבשת, במהלכה הם לומדים לפעול בעבודת צוות, לפנות בצורה נכונה אל חבריהם לקבוצה, לתכנן חלוקת עבודה ולהניע ביחד תהליכים כדי להצליח להכין את המתכונים השונים.

קייטנת בישול היא חוויה בלתי נשכחת

קייטנת בישול היא חוויה שהזיכרונות ממנה נשארים זמן רב לאחר סיומה. קייטנה איכותית תהיה בנויה באופן ששם דגש גם על הגיבוש בין הילדים וההזדמנות שלהם לפעול כיחידה עצמאית וכצוות במטבח ועשויה לפתוח עבורם צוהר לעולם חדש של תחביבים ותעסוקה. קייטנה מהסוג הזה מיועדת גם לילדים שזהו המפגש הראשון שלהם עם המטבח והם זקוקים להדרכה אישית צמודה והסברים מפורטים וגם ילדים שגילו את האהבה לבישול ואפיה באופן טבעי ומעוניינים להמשיך בכך גם בחודשי הקיץ ולרכוש כלים חדשים לעבודה במטבח. התכנים הנלמדים בקייטנה מותאמים ליכולות ההבנה והביצוע של ילדים והמאכלים שנבחרו ידועים כאהובים על ילדים בכל הגילאים. השילוב הזה הוא המפתח לקייטנה מוצלחת, ממנה מפיקים הילדים את המירב וחוזרים הביתה מאושרים ומרוצים.

מה לומדים בסדנת בישול לילדים

דוגמה לתכנים הנלמדים בקייטנת בישול ניתן למצוא בתכניה המגוונת של "מבשלים חוויה – הבית של סדנאות הבישול", המקיים סדנאות בישול לילדים ומבוגרים וקייטנה על טהרת הבישול והאפייה במהלך חודשי הקיץ. בקייטנה נחשפים הילדים למאכלים וטכניקות בישול של המטבח האיטלקי, האסייתי, הישראלי, האמריקאי ועוד. המרכיבים בהם עושים שימוש הם מגוונים וכוללים בצקים שונים, ירקות, פירות, פחמימות, בשרים ועוד. כמו כן, הילדים לומדים להכין מאכלים מתוקים וקינוחים האופייניים לכל מטבח וזוכים להנאה והתרגשות בכל יום מחדש.

טיפים לאחרי הסדנה

אם הילד שלכם השתתף בסדנאות בישול לילדים או קייטנת בישול, הנה מה שאתם יכולים לעשות על-מנת לשמר את התחושות הטובות שיצא איתן, גם בבית:

  • התייחסו ברצינות ובכבוד לתכנים שלמד בסדנה ואפשרו לו להתנסות איתם גם בבית, לבד או בעזרת מבוגר.

  • חפשו מתכונים דומים לאלו שכבר למד, על-מנת לשכלל את הטכניקות והמיומנויות שרכש.

  • עבדו יחד כצוות, חלקו את העבודה ותכננו מראש את התפריט והבישול עצמו, בצורה מסודרת התורמת לשיפור יכולות הארגון של הילד.

  • תנו לילד להתנסות גם במתכונים חדשים ולפתח את הכישורים שלו במטבח. במידת הצורך השגיחו מקרוב, אך אפשרו לו לשכלל את היצירתיות והמעוף במיומנות החדשה שלו.

  • במידת הצורך, רכשו כלים שמותאמים לשימוש של ילדים: כפות מדידה צבעוניות, מחבתות קלות, קופסאות אחסון עם פתיחה קלה, תבניות קטנות ועוד.

שתף עמוד:
מס' מדרגים: 2  ממוצע: 5
צרו קשר
loading