כל בשלן והמטבח שלו: איך מתכננים את מטבח החלומות?.

בעידן תוכניות הריאליטי המחפשות את השף הבא של ישראל, הפכו הבישול הביתי והאירוח לתחביבים פופולאריים במיוחד. כך הפך המטבח להיות חלל משמעותי בבית, עוד יותר מבעבר. בני המשפחה והאורחים מבלים במטבח זמן רב, במיוחד לאור הטרנד של מיזוג המטבח והסלון לחלל אחד גדול ומרכזי. אז כדי שתוכלו להנות ממטבח החלומות שלכם, כדאי שתתכננו אותו נכון. 

 

אני והמטבח שלי

תכנון המטבח מתחיל בהתאמה אישית למשפחה. שאלו את עצמכם – מי גר בבית והאם יש ילדים? מי הבשלן העיקרי? אוהבי בישול או יותר בקטע של שאריות פיצה קרות מאתמול? האם יש צורך בהנגשה מיוחדת? האם נוטים להשתמש במכשירי חשמל וגאדג'טים למיניהם, או שיותר אולד-סקול? כל תשובה לשאלה כזו משפיעה על תכנון המטבח, על החומרים שנשתמש בהם, על גובה המשטחים, על אזורי האחסון ועוד.

 

התאמות והכנות

תכנון מקדים יכול לחסוך להם בהמשך הרבה כסף וכאב ראש. אם תתכננו נכון את סוג המכשירים שתרצו לשלב במטבח ואת המיקום שלהם, תוכלו להתאים מראש את נקודות החשמל והמים ולעשות הכנות לכל מכשיר שתרצו לשלב במטבח, גם אם זה משהו שיקרה רק בעתיד. למשל – האם אתם מתכוונים לשלב מדיח? כיריים גז, חשמל או אינדוקציה? מתכננים להציב מתקן מים על השיש או להוסיף מתקן מים נסתר מתחת לשיש? אולי חשקה נפשכם בטוחן אשפה? אם תענו על השאלות האלה ותעשו את ההכנות הנדרשות, המטבח שלכם יהיה מוכן ומזומן לכל תוספת שתגיע.

 

תנו ספייס: תכנון חכם של משטחי העבודה

חשוב לתכנן בצורה נכונה את משטחי העבודה ולוודא שיש לכם מספיק מרחב לעבוד במטבח. האזור הכי קריטי הוא האזור שבין הכיור לכיריים. שם מתבצעת רוב עבודת הבישול והחיתוך, המצריכה שימוש בכיריים ובמים. בהקשר הזה כדאי לקחת בחשבון את מיקום הכיריים ולהעדיף מיקום שבו יש משטח עבודה משני צדי הכיריים. כאשר הכיריים ממוקמים באזור פינתי או סמוך לקיר, אתם עלולים למצוא את עצמכם מתקשים למקם עליהם את הסירים והמחבתות בצורה נוחה וגם הגישה שלכם אליהם תהיה מוגבלת.

 

יש דבר כזה יותר מדי אזורי אחסון?

בגדול לא. אחסון הוא תמיד חשוב והוא עוזר לשמור על הסדר במטבח. אבל כמובן שבכל מטבח יש שטח מוגבל בסופו של דבר ולכן גם את אזורי האחסון צריך לתכנן. חישבו מה אתם מאחסנים בדרך כלל וכמה. אם רוב האחסון שלכם הוא של ציוד שאתם משתמשים בו באופן תדיר – שימו דגש על מגירות נשלפות בגובה נוח. אם יש לכם הרבה ציוד שנעשה בו שימוש לעיתים רחוקות, כמו מג'ימיקסים למשל, תכננו אזורי מסתור שניתן להגיע אליהם בקלות יחסית אבל לא "מבזבזים" מקום באזור העבודה היומיומי.

 

אל תשכחו את הפרזול

המונח פרזול מתייחס לכל הפרטים הקטנים שאנחנו כמעט ולא מתייחסים אליהם בתכנון, אבל הם מאוד משמעותיים – הצירים, המסילות והידיות. הפרזול משפיע על נוחות השימוש בארונות ובמגירות וביציבות שלהם לאורך זמן. כדאי לתכנן מראש איזה סוג פרזול תשלבו במטבח ואיפה, העדיפו טריקה שקטה והשקיעו בפרזול איכותי שישמש אתכם לשנים רבות.  

 

עניתם על כל השאלות? התייחסתם לכל הדברים החשובים? עכשיו נשאר רק למצוא את אנשי המקצוע הכי טובים שילוו אתכם בתהליך ואתם בדרך הנכונה למטבח המושלם שלכם.

 

 

שתף עמוד:
מס' מדרגים: 2  ממוצע: 5
צרו קשר
loading