הילדים אניני טעם? סדנת בישול לכל המשפחה תפתח להם את התיאבון.

בהרבה בתים יש עניין סביב האוכל. אם תשאלו הורים לילדים קטנים או מתבגרים, מרביתם יציינו את הקושי לחשוף את ילדיהם למאכלים חדשים, לטעמים ולמרקמים שונים או לא מוכרים. בבתים לא מעטים, הילדים מסרבים לאכול משהו פרט לשניצל ופסטה, ואף על פי, שזה אחד הדברים הכי טעימים שיש, ועל כך יעידו גם אניני הטעם שבינינו, יש משהו מיוחד בשולחן צהריים, שבו מתאספים בני הבית וחוקרים יחד סוגי מזון שונים שהכינו במו ידיהם. על הסיבות שבגללן ילדים הם אניני טעם ו - 3 הסיבות העיקריות, שבגללן כדאי לכם להגיע לסדנת בישול לכל המשפחה.

למה ילדים הם אניני טעם יותר ממבוגרים?

מסתבר שלילדים יש יותר בלוטות טעם, שרגישות לטעם המר והמתוק. עובדה זו מסבירה את ההעדפה למאכלים מתוקים והסלידה ממאכלים מרים. הסברה הקיימת היא, שזיהוי הטעם המר נועד להתריע אותנו מפני הרעלה, ושורשו בהתפתחות האבולוציונית של המין האנושי.

 מאחר ולאורך שנות חיינו מתווספות בלוטות טעם נוספות לאלו הקיימות לטעם החמוץ והמלוח, משתנים הרגלי האכילה שלנו לאורך החיים.

הסיבות שבגללן מומלץ להגיע לסדנת בישול לכל המשפחה

  1. זמן איכות - לפני ואחרי הכל, התוצר המדהים ביותר של סדנת בישול לכל המשפחה הוא זמן האיכות שבני הבית מבלים יחד. זה בכלל לא משנה אם המנה תצא טעימה או אם כל המטבח יתלכלך, הבילוי המשותף, שמערב מרקמים, ניחוחות ומגע עם חומרים, המעקב אחר התפתחות המנה והעשייה המשותפת הם מתנה יקרת ערך לכל משפחה שמשתתפת בסדנה.

סדנאות בישול הן הזדמנות נהדרת לשלוף את הילדים מהמסכים, למלא את זמנם בפעילות איכותית משותפת ולחבור אליהם. השיחות שעולות בין הסירים והסודות שנחשפים, הבדיחות וההיתולים הם חוויה שמרעננת את חיי המשפחה כל פעם מחדש ויוצרת עיסוק משותף לכל בני הבית, זיכרונות נעימים וקשר ייחודי בין כולם.

  1. ביטחון עצמי, אחריות ופיתוח מיומנויות - העיסוק בבישול מפתח מגוון מיומנויות בקרב הילדים וההורים. קיצוץ, חיתוך, פריסה, קילוף, הקפצה, זילוף ויתר הפעולות שאנו נוקטים בעת הכנת המנות ילמדו את כל בני הבית כיצד לעשות זאת בצורה בטוחה ומקצועית, כדי שאחר כך תוכלו להתנסות בבישול לגמרי לבד. העובדה שהילדים מקבלים תחום אחריות ושותפים מלאים לעשייה גורמת להם לרצות להוכיח שהם מסוגלים, ובמקביל מעניקה להורים שפע של הזדמנויות לפרגן להם ולהתגאות בהם.

כל אלו יחד תורמים לחיזוק הביטחוןהעצמי של הילדים ולתחושת הערך העצמי שלהם בתא המשפחתי. כמו כן, הם מרגישים אחריות לתוצר הסופי, ולכן מגלים יותר אחריות.

  1. נפתחים לטעמים חדשים - הסוד בפיתוח הרגלי אכילה בריאים ובגיוון הארוחות הוא חשיפה, כשהילדים שותפים לעשייה הם נחשפים לכל מוצרי המזון השונים. גם אם בפעמים הראשונות הם לא ממהרים לטעום את התוצרים של עשייתם, מפעם לפעם הם יבקשו לטעום מרכיבי מזון שונים ואף את המנה הסופית. יש ילדים שלוקח להם יותר זמן להיפתח, ואילו אחרים להוטים לבחון את בלוטות הטעם. למיטיבי הלכת הצעד הבא יהיה סדנת אוכל בריא.

כשמבשלים יחד האוכל הרבה יותר טעים

מבשלים חוויה יוצרת סדנאות אוכל איכותיות, שנוגעות במגוון עולמות קולינריים, ומתאימה את הטעמים והמנות לקהל היעד, כמו סדנת בשר, סדנת בישול אוכל איטלקי, אוכל טבעוני ועוד. בהשתתפות בסדנת בישול למשפחות נלמד יחד להכין דברים בסיסיים, אך גם נרחיב את הידע המעשי בתחומי הטעם וסוגי המאכלים שהמשפחה שלכם מעדיפה.

הידע שתרכשו כאן הוא למעשה שולי, כי החוויה המשותפת היא הדבר שיישאר אתכם לעד, ובינינו, האוכל שתכינו יחד הולך לצאת לכם טעים יותר, כי הוא יכיל את האהבה של כל בני הבית.

סדנת בישול לכל המשפחה - פותחים את החשק והתיאבון

שתף עמוד:
מס' מדרגים: 2  ממוצע: 5
צרו קשר
loading