בישול שהוא גם טעים וגם בריא נשמע לעתים כמו אגדה אורבנית. הרי לכל מה שאנחנו אוהבים מודבקת תוית מעצבנת שאומרת "אסור". אסור לאכול יותר מדי מתוק, אסור לאכול יותר מדי שומן, אסור לאכול לפני השינה, אסור לאכול לחם… הרשימה רק הולכת ומתארכת.

 

במאמר הבא, אנחנו נסביר לכם בדיוק למה הטענה שאוכל טעים הוא לא בריא - הוא חסרת כל יסוד. בסדנאות הבישול הטעים והבריא נלמד להכין מנות מזינות ומענגות. איך עושים את זה? הנה כמה טיפים חשובים.

 

להשתמש בחומרי הגלם הטובים ביותר

אוכל בריא וטעים מתחיל בחומרי גלם איכותיים. פירות וירקות טריים, בשרים וגבינות מתוצרת טובה, ועוד. כל אלה יהפכו את המנות שלכם למשהו שפשוט תענוג להניח בצלחת ולהגיש. לכן, כשמגיעים לסדנת בישול בריא, פוגשים תמיד את חומרי הגלם שהכי כיף לעבוד איתם, היישר מהשדה.

איך מזהים חומרי גלם טובים?

זיהוי של חומרי גלם טובים ואיכותיים היא אומנות בפני עצמה. יש כמה פרמטרים: הצבע, הריח, המגע, ועוד. העדיפו תמיד ללכת לקניות בשווקים ובסופרמרקטים שאתם מכירים וסומכים עליהם. העדיפו גבינות מהמעדנייה על כאלה שארוזות מראש, ובשרים טריים מהקצב מאשר בשרים קפואים. במקרה של מוצרים מיובאים, בדקו מי הוא היצרן והקפידו לקרוא את רשימת הרכיבים שעל האריזה, כדי לוודא שבמוצר אין חומרים משמרים או תוספים מזיקים.

 

לשים לב לטמפרטורה

טמפרטורה היא אולי הגורם המשפיע ביותר על מידת הבריאות של האוכל, ובמידה רבה גם על הטעם. כדי לסבר את האוזן, הנה כמה דוגמאות עיקריות למזונות אשר מושפעים במיוחד מהטמפרטורה בה הם בושלו.

הטמפרטורה הנכונה לשניצל וצ'יפס

אוקיי, האמת שכשאנחנו אומרים שניצל וצ'יפס - אנחנו מתכוונים לכל דבר בטיגון עמוק. כשאנחנו בוחרים להשתמש בכמות גדולה של שמן, חשוב לשים לב שהוא חם מספיק כדי שהאוכל "ייסגר" ויקבל קראנצ' טעים ומפתה. מצד שני, אם השמן לא יהיה חם מספיק הוא ייספג אל תוך האוכל ויהרוס אותו, ומה שתקבלו -לצערכם הרב - יהיה צ'יפס ספוגי ומבאס במיוחד. חשוב גם לזכור ששמן חם מדי עלול להשרף, ולהפוך את האוכל שלנו ללא בריא (מה שקורה במקומות כמו מקדונלדס ושאר בתי ממכר לאוכל מהיר). מה הפתרון? טיגון בטמפרטורה הנכונה, תוך שימוש במדחום אוכל ייעודי.

תבשילים בבישול ארוך

בישול ארוך יכול להיות גם הוא בריא מאוד, אבל חשוב לשים לב שאתם מתאזרים בדבר החשוב ביותר - סבלנות. כמו שסבתא הייתה אומרת, החיפזון הוא מהשטן. כשאנחנו מבשלים לאט, בטמפרטורה נמוכה, אנחנו יכולים לשמור על כל הויטמינים והמינרלים שנמצאים בתוך הירק וליהנות ממנה עשירה בטעמים.

 

להרבות בפירות וירקות

כשהולכים לסדנאות בישול, אחד הדברים המפתיעים ביותר שמגלים הוא כמה גדול מגוון המנות שאפשר ליצור תוך שימוש בפירות וירקות. כשיודעים לבשל, מגלים שאין צורך לשפוך על כל דבר ליטרים של שמן ושומן כדי להפוך אותו לטעים, וגם אין צורך לאכול לחם לבן בכל ארוחה. פירות וירקות הם עולם שלם בפני עצמו, כזה שיכול למלא את שולחן האוכל שלכם בכל טוב הארץ.

 

לזכור שאוכל הוא גם עבור הלב וגם עבור הנפש

מה שהכי חשוב לזכור כשמכינים אוכל בריא הוא שכשאנחנו אוכלים, אנחנו מזינים גם את הגוף וגם את הנפש. הדרך הבריאה ביותר לאכול היא ברוגע ובנינוחות, בחברת אנשים שאנחנו אוהבים, ופשוט ליהנות מכל ביס. זה מה שיבטיח לנו חיים ארוכים ומאושרים. אנחנו מזמינים אתכם לסדנאות שלנו, ללמוד איך להפוך כל ארוחה לרגע של שלווה בתוך מירוץ החיים הבלתי פוסק.

 

איך לבשל טעים ובריא

מס' מדרגים:  ממוצע: 0.0
איך לבשל גם טעים וגם בריא
לקוחות ממליצים מספרים
צרו קשר
loading