כל אחד יכול להדליק את המנגל ולהעמיס עליו בשר, אבל האמת היא, שכדי להכין בשר שישאיר לכולם טעם של עוד, צריך לדעת לטפל בו טוב. זה מתחיל בבחירת נתחים נכונה ובתיבול מדויק, וכמובן - במידת העשייה, ואם גם אתם אוהבים לארח, אבל לא פעם הסטייק יצא לכם כמו גומי או שנשרף כי הלהבה הייתה גבוהה מידי, אתם ממש חייבים סדנת בשרים על האש.

יישון או עישון?

רבים מתבלבלים בין שני המושגים ההלו, אז בוא נעשה כאן סדר!

יישון הבשר הוא מונח למתייחס למידת הרכות של הבשר. מכירים את זה שהסטייק לא נלעס, ומרגיש כמו גומי? הסיבה לכך היא, שבעת שחיטת החיה, השרירים שלה מתכווצים, ואם לא מניחים להם להיות רפויים לפני הכנת הנתחים, הבשר נותר קשה ובלתי ניתן ללעיסה. רוצים שהנתחים שלכם יהיו רכים וקלים ללעיסה? במסגרת סדנת בשרים על האש נלמד אתכם על שיטות היישון השונות, וכיצד תוכלו ליישן את הבשר בביתכם. נראה לכם שהאורחים יעופו על זה? וזו רק ההתחלה.

ומה בנוגע לעישון? עישון הבשר הוא בישול בסביבת עשן, שמוסיפה לבשר ניחוח, ארומה וטעם משובחים. בדרך כלל עישון בשר נעשה באמצעות מעשנת בשר. יש לציין שבמבשלים חוויה יש לנו גם סדנת עישון בשרים חדשה ומהממת.
קיימים סוגים שונים של מעשנות, וגם על זה נדבר בסדנה, כדי שתוכלו לבחור איזו מעשנת טובה בשבילכם יותר מכולן. נראה לכם שהיא תשב יפה בגינה?

איזו מידת עשייה אתם אוהבים?

בדרך כלל זה עניין של טעם אישי. יש שאוהבים את הבשר שלהם ורוד, אחרים מעדיפים אותו אדמדם במרכז, ואם אתם קרניבורים הארד קור, לא נתפלא אם אתם אוהבים את הנתחים שלכם כמעט נאים לגמרי.

במסגרת סדנת בשרים נלמד מהן מידות העשייה, כיצד יודעים מתי הנתחים הגיעו למידת העשייה הרצויה, ואיזו מידת עשייה מתאימה לכל סוג בשר.

סדנת בשרים על האש – לחובבי בילוי אינטימי בגינה או בפיקניק עם כל הפמליה?

על האש הוא בילוי מאוד פופולרי בקרב הישראלים, וכנראה בגלל זה ביום העצמאות יש לנו את המנהג הזה לשלוף את המנגל ולמלא את המדינה בניחוחות ותימרות עשן. אבל הכנת בשרים על האש הופכת להיות ממש פשוטה וקלילה אם יש לכם גריל במרפסת או בגינה, ובשליפת נתח טרי ועסיסי אתם יכולים לארגן לעצמכם ארוחה חגיגית תוך מספר רגעים.

זה הכיף שבבשר על האש. ההכנה שלו מהירה ולא מצריכה סירים ושטיפת כלים. כולם יכולים לעשות את זה, ואם תוסיפו לזה סלט מרענן וכוס יין או בקבוק בירה החיים שלכם יכולים להיות פשוט תותים, ערב ערב.

אוהבים לארח? זו גם דרך קלילה להזמין את כולם אליכם ולהעביר יום של כיף יחד. אנחנו ממליצים לקחת את הזמן, ולהעמיס בכל פעם קצת קצת. ככה התענוג הזה נמשך עוד ועוד והכיף פשוט לא נגמר.

מבשלים חוויה והשף יניב פרטוש, הבעלים של החברה מזמינים אתכם לסדנאות בישול במרכז, בהם תקבלו טיפים מיוחדים, שילמדו אתכם איך לשבח כל נתח וליהנות מבשר כמו שעוד לא הכרתם. גם הסדנה באווירה מהנה ומלאת הומור. נראה לנו שהולך להיות פה טעים לאללה.

מס' מדרגים:  ממוצע: 0.0
סדנת בשרים על האש
לקוחות ממליצים מספרים
צרו קשר
loading