הוא חלק ממגוון הסדנאות והקורסים של חברת "מבשלים חוויה", החלוצה בתחום סדנאות הבישול בישראל. הסדנאות מתקיימות במתחם ייעודי ומאובזר בדרום תל אביב, במיקום נוח להגעה ועם חניון עירוני חינמי בקרבתו.
הקורס מיועד לכל מי שלא יכול לעמוד בפני ריח של שמרים או מראה של שוקולד, לבעלי ניסיון מועט, לחסרי ניסיון וידע, ולמי שעוסק בתחום כתחביב ורוצה להעמיק את כישוריו.
הקורס מקצועי, מתחיל ממש מהבסיס וכולל מפגשים עשירים בידע תיאורטי ומעשי, בקבוצות עד 20 משתתפים. בתום כל מפגש המשתתפים טועמים ולוקחים את תוצרי המפגש. במפגש האחרון יידרש המשתתף לעמוד בפרויקט גמר אישי .
השף והמנהל הפדגוגי של הקורס הוא - אוהד בודזנק - שף קונדיטור ובולונז'ר. 18 שנה בתחום הקולינריה בוגר קורס לחמים של אנומראל עוגן, וקורס פטיסרי של השף JAVIER GUILLEN של חברת ולרונה.
בעלים של מאפיית "אופה לחם" ויועץ למאפיות ובתי ספר בארץ. חוקר קמחי מורשת ובעל ידע רב בתחום. מדריך ומלווה סדנאות אוכל וקונדיטוריה.
שיעור 1- עוגות בחושות- יסודות הקונדיטוריה ועבודה נכונה עם מסה, אמולסיה, עבודה נכונה עם חומרי גלם, אפייה נכונה.
שיעור 2- בצק פריך ומאפיי בוקר- הכרת שני סוגי בצק פריך, מתוק, מלוח , קיש וטארט.
שיעור 3- בצקים וחלות- עבודה נכונה בעולם הקמח, יסודות השמרים, לישה, התפחה נכונה, אפייה יבשה, אפייה רטובה, קליעת חלות, פוקצ'ה, סמיט, פוגס.
שיעור 4- מקרונים ויסודות הזילוף- טמפרטורת סוכר, סוגי מרנג, מוסים למילוי, הכרת חומרי גלם מעולם הקונפיסרי.
שיעור 5- יסודות השוקולד- הסבר מקיף על טמפרור שוקולד, שוקולד במטבח הטבעוני, מגוון רחב של פרלינים.
שיעור 6- קינוחי עדות- קינוחי סובב עולם, הכנת עוגות צפון אפריקאיות לאירועים חגיגיים, הכנת כנאפה קלאסי, שטרודל תפוחים וגולב ג'אמון (קינוח הודי מסורתי)
שיעור 7- בצק בריוש ובצק קראנץ'- מאפי שמרים במילויים שונים, קיפולי בצק לקראנץ' קלאסי, התאמת קמח לסוג מאפה, התפחה ואפייה נכונה.
שיעור 8- עוגת ראווה חמש שכבות- הכרת עבודה עם חומרים הכוללים פיקטין, ג'לטין, סוכרים, ציפוי גלאסאז' מבריק.
שיעור 9- לחמי מחמצת וקמחיים מלאים- יסודות הקמח, הכרת קמחי מורשת, התפחה ועיצוב כיכרות לחם, קיפול נכון של בגט צרפתי, לחם דרום-אפריקאי.
שיעור 10- שוקולד- הכנת פרלינים בטמפרור מסורתי, הכנת גנאש, עבודה עם תבניות פולי-קרבונט.
שיעורים 12+11- בצק עלים ובצק קרואסון- יסודות הקיפול והטמעת חמאה בשני סוגי הבצקים, הכנת מאפים מלוחים ומתוקים בדגש על קונדיטוריה מודרנית.
שיעור 13- בצק רבוך- הכנת בצק מבושל, הכנת פחזניות, אקלרים, פרופריטרולים, הכנת קרם פטיסייר קלאסי, טמפרטורת קרמל ובצק שטרויזל.
שיעור 14- עוגות גבינה- חיבור אמולסיות נכונות ליצירת מסה יציבה, טכניקות באפייה לחה, הכנת בצק פריך, עוגת גבינה קרה מיוצבת עם ציפויים שונים.
הקורס יחל בתאריך - 1.12.24 בשעה 18:00-22:00 (מפגש שבועי בימי ראשון) , ויסתיים ב2.3.25. - ההרשמה מלאה
קורס נוסף יחל ב10.3.25 בשעה 18:00-22:00 (מפגש שבועי בימי שני), וייסתים ב23.6.25.
מחיר הקורס 3500 ש"ח
חלק ממגוון הסדנאות והקורסים של חברת "מבשלים חוויה", החלוצה בתחום סדנאות הבישול בישראל. הסדנאות מתקיימות במתחם ייעודי ומאובזר בדרום תל אביב, במיקום נוח להגעה ועם חניון עירוני חינמי בקרבתו.
הקורס מיועד לכל מי שלא יכול לעמוד בפני ריח של שמרים או מראה של שוקולד, לבעלי ניסיון מועט, לחסרי ניסיון וידע, ולמי שעוסק בתחום כתחביב ורוצה להעמיק את כישוריו.
הקורס מקצועי, מתחיל ממש מהבסיס וכולל מפגשים עשירים בידע תיאורטי ומעשי, בקבוצות עד 20 משתתפים. בתום כל מפגש המשתתפים טועמים ולוקחים את תוצרי המפגש.
שיעור 1- עוגות בחושות- יסודות הקונדיטוריה ועבודה נכונה עם מסה, אמולסיה, עבודה נכונה עם חומרי גלם, אפייה נכונה.
שיעור 2- בצק פריך ומאפיי בוקר- הכרת שני סוגי בצק פריך, הכנת עוגיות מלוחות ומתוקות, קישים ובישקוטים.
שיעור 3- בצקים וחלות- עבודה נכונה בעולם הקמח, יסודות השמרים, לישה, התפחה נכונה, אפייה יבשה, אפייה רטובה, קליעת חלות, הכנת בצק פיצה איטלקי קלאסי.
תאריכים ושעות (טעימה מעולם הקונדטוריה)
קורס "טעימה מעולם הקונדטוריה" יהווה חלק משלושת המפגשים הראשונים של הקורס המורחב.
מחיר הקורס 1140 ש"ח
קורסי קונדיטוריה ברמה בינלאומית לחווית לימוד מקצועית ומעוררת השראה, לימודי אפייה ובישול מעשיים וחווייתיים במגוון מסלולים בחלל סדנאות מושלם. קורס קונדיטוריה ב'מבשלים' כולל סדנת קינוחים מלאה בקינוחים הכי שווים מהעולם הגדול. מקראק פאי אמריקאי ועד כנאפה יפואית אמיתית. קורס המרחיב את הידע בתהליכי בישול ואפייה ומכילה עבודה מענגת עם חומרי גלם משובחים ממטבחים שונים.
בואו לטעום, להתנסות ולעבור חוויה חד פעמית ובלתי נשכחת. קורס קונדיטוריה במיוחד עבורכם עם סדנת שוקולד מדהימה לכל מכורי השוקולד, אצלנו תוכלו ללמוד הכל על יסודות השוקולד עם הסברים מרתקים ומתוקים, על טימפרור שוקולד תוך התנסות עם המון סוגי שוקולדים.
נכין יחד פרלינים משוקולד בלגי, נטמפרר שוקולד רובי על שיש במילוי קרם נוגט, עוגת שוקולד מוגזמת, טראפלס חלבה טבעוני, חטיפי שוקולד קרספי וקרם פרלינה. כל הסודות להצלחה באפיית שמרים דרך ידע תיאורטי רב והתנסות מעשית. נכין יחד סינבון קלאסי, דניש ווניל, קראנץ שוקולד, שושני שמרים במילוי פרג, כדורי בצק פרמז'ן מלוחים וסברינה.
בואו ללמוד מהטובים ביותר – קורס קונדיטוריה ואפייה. 'מבשלים' מעניקים לכם קורס קונדיטוריה בלתי נשכח של חוויה מלמדת ומעשירה אווירה קסומה. בואו אלינו לחדד את כל הטעמים והחושים, לשמוח, ללמוד, להתפתח וליהנות. סדנת אפייה וקונדיטוריה במבשלים, זו חוויה שלא שוכחים. סדנאות אפייה וקונדיטוריה הן דרך מצוינת ללמוד איך לאפות ולהתנסות בשילובי חומרים, מרקמים וטעמים שונים. קורס קונדיטוריה שיאפשר לכם לחלוק את היצירות שלכם עם כל מי שאתם אוהבים.
מבשלים חוויה, הבית לסדנאות בישול, הבית בו תוכלו להגשים חלונות. אצלנו במבשלים, האוכל במרכז העניינים ודרכו אנו לומדים, מתפתחים ומייצרים חוויות. בואו אלינו לקורס קונדיטוריה שהוא חוויה עשירה ומפתחת באווירה מאפשרת ונעימה בהובלת שפים מעולים ועתירי נסיון!
מוזמנים אלינו להגשים חלום. לימודי קונדיטוריה באופן ייחודי המשלב הכנה משותפת, למידה, טעימת אוכל איכותי. בואו ללמוד, לצחוק, ליהנות ולהתפתח. בואו לשכלל את אומנות האפייה שלכם וללמוד מהשפים הטובים ביותר בסדנאות המעולות שלנו.