ארוחה איטלקית מנות נבחרות מהמטבח האיטלקי.

בשנת 2013 דורג המטבח האיטלקי על ידי ה-CNN, כמטבח הטוב ביותר בעולם! ובאמת, נראה שאין מטבח נפוץ יותר בתבל מהמטבח האיטלקי. אמנם, חסרה לו המעודנות הגבוהה של יריבו הצרפתי, אבל הפשטות שלו היא חלק מהאטרקציה שמושכת את לב כולנו.

אם ננסה למצוא את הסיבות המצדיקות את העובדה שהמוני אנשים מצביעים בעד המטבח האיטלקי, נמצא ביניהן שתי סיבות עיקריות:
 

  • האוכל האיטלקי מאמץ את הפחמימה – איטליה היא מדינה עם יותר מ-310 צורות של פסטה. הפסטה מגולגלת ומקופלת סביב כל דבר, היא נערכת בשכבות, והיא ממולאת ונאפת ללזניה או לקנלוני. יש במטבח זה את כל הדברים שהאיטלקים עושים עם בצק, החל מפיצה וכלה בפוקצ׳ה. ואל תשכחו את הדרכים החלומיות שבהן האיטלקים מכינים אורז – מריזוטו ועד ארנצ׳יני (arancini)
     
  • האוכל האיטלקי קשור למעשה לדבר אחד: פשטות – הכול נובע מהעיקרון הבסיסי להפליא שהאוכל האיטלקי מתמקד בשיפור חומרים טובים שנמצאים בשיאם. זה אומר שלא צריך להיעזר בשף פרטי מקצועי כדי ליהנות מהמנות האיטלקיות הנהדרות כמו פיצה מרגריטה או ספגטי קרבונרה (carbonara), המורכבים מקומץ של מרכיבים.
     

אם גם אתם מחפשים מנות נבחרות להכנת ארוחה איטלקית משובחת, כולם תמיד ייהנו מהמנות הבסיסיות כמו פסטה או מפיצה (ובמקרה הצורך, פיצה ללא גלוטן).
 

הפעם אנחנו מציעים לכם 3 מתכונים איטלקיים: פסטה ברוטב פוטנסקה, פוקאצ׳ה איטלקית, ודג לבן ברוטב איטלקי. בתאבון!
 

  • פסטה ברוטב פוטנסקה
     

רשימת המצרכים (ל-4 מנות):
 

  • רבע כוס שמן זית
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 800 גרם עגבניות קלופות וקצוצות – טריות או שימורים תוצרת איטליה
  • רבע עד חצי כפית פלפל צ׳ילי יבש – תלוי במידת החריפות הרצויה לכם
  • 3 כפות צלפים (ללא הנוזלים)
  • 1 כוס זיתים שחורים מגולענים
  • ¾ כוס ציר עוף או ירקות או מים
  • 30 גרם פילה אנשובי – מסונן וקצוץ גס
  • 3 כפיות בזיליקום קצוץ
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 500 גרם (חבילה אחת) ספגטי (או פסטה אחרת) איכותי רצוי איטלקי
     

אופן ההכנה:
 

  • בשלו את הפסטה בסיר מים רותחים ומלח (לפי הוראות היצרן). סננו ועצרו את הבישול בעזרת מים קרים. הוסיפו שמן זית למניעת הידבקות.
  • חממו בסיר רחב את שמן הזית בחום נמוך, הוסיפו את השום למשך דקה (שלא ישחים).
  • הוסיפו את העגבניות, הצ׳ילי היבש, הצלפים, הזיתים וציר הנוזלים בו תשתמשו.
  • הסירו את המכסה ובשלו 25 דקות נוספות.
  • הוסיפו אנשובי, בזיליקום ופטרוזיליה, לרוטב המוכן.
  • ערבבו את הפסטה לתוך הרוטב והגישו חם.
     
  • פוקאצ׳ה איטלקית
     

אי אפשר לדמיין ארוחה איטלקית ללא פחמימות, אז הנה המתכון להכנת פוקאצ׳ה איטלקית:
 

רשימת המצרכים:
 

  • 1.100 קמח לבן
  • 70 גרם סוכר   
  • 20 גרם מלח
  • 20 גרם שמן זית
  • 5 גרם שמרים יבשים
  • 750 גרם מים
     

אופן ההכנה:
 

  • הכניסו את המרכיבים למיקסר (עם וו גיטרה), לפי סדר הופעתם ברשימה, למשך מספר דקות.
  • לושו את הבצק וגלגלו לכדורים, כל כדור במשקל של 150 גרם.
  • הניחו לכדורים לתפוח כשעה
  • חממו את התנור ל-220 מעלות, ללא לחות, למשך 9-8 דקות, והכניסו לאפייה
  • לאחר האפייה – הוסיפו מעל הפוקאצ׳ה ירקות קלויים, עשבי תיבול וגבינות רכות.
     
  • דג לבן ברוטב איטלקי
     

מתכון פשוט להכנת מנת דג לבן (כמו דניס, מוסר או בורי), ברוטב איטלקי.
 

רשימת המצרכים (לכ-6 מנות):
 

  • מצרכים להכנת הרוטב:
    • 6 עגבניות אדומות – צלויות בתנור, קלופות וטחונות גס
    • 4 עלי מרווה קצוצים
    • 4 שיני שום קצוצות
    • ½ כוס יין לבן
    • מלח ופלפל
    • 150 גרם חמאה
  • מצרכים להכנת הדג
    • 6 פילטים של דג לבן (ללא עור ועצמות)
    • מלח ופלפל
    • 2 כפות שמן זית
       

אופן ההכנה:
 

  • המיסו בסיר את החמאה והוסיפו את השום והמרווה. לבשל כ-3 דקות, עד להזהבת השום.
  • הוסיפו את היין וצמצמו לכ-5 דקות.
  • הוסיפו את העגבניות הצלויות, המלח והפלפל – בשלו כרבע שעה או עד שהרוטב יהפוך סמיך.
  • צלו את הדג בתבנית עם שמן זית. את חלקו העליון תבלו במלח ופלפל – כ-8 דקות בחום של 190 מעלות.
     

אופן ההגשה:
 

מזגו לצלחת 2 כפות רוטב, הניחו מעל לרוטב את הדג, קשטו עם עלים ירוקים או עם נבטי בזיליקום.

 

 

שתף עמוד:
מס' מדרגים: 2  ממוצע: 5
צרו קשר
loading
×