שאלות שנשאלות לא מעט פעמים בקרב אנשים שרוצים ללמוד מיומנויות מטבח חדשות הן, מה הדרך הנכונה לטפל בבשר, אילו טכניקות בישול מתאימות לבשר, ומה הדרך הטובה ביותר ללמוד לבשל בשר.

 

יש שחוששים מההתעסקות עם נתחים, אחרים חוששים שבישול ארוך ידרוש מהם המון זמן והשקעה ולא יביא להם הצלחה, ויש שלא יודעים איזה תבלינים וטעמים משתלבים עם כל סוג של בשר.

 

הסוד טמון בהכרת חלקי הבשר השונים. מרגע שהבנתם עם איזה נתח אתם מתעסקים, תוכלו לדעת על תכונותיו, דרישות הבישול או הצלייה, הטעמים שמשתלבים עמו וכן הלאה.

 

על מנת להפיג את החששות ולהרחיב מעט את היריעה, אספנו את 4 הטיפים הכי חשובים שכדאי לכם לאמץ לפני שאתם מתחילים לבשל בשר. על השאלה מהי הדרך הטובה ביותר ללמוד לבשל בשר נשיב בהמשך.
 

טיפ מספר 1 – קנו מדחום בשר איכותי

מדחום לקריאה מיידית של טמפרטורת הבשר מאפשר לבדוק באופן מדויק את טמפרטורת הנתח. ישנם סוגים שונים של מדחומים לבשר, אחדים ניתן להשאיר עם הנתח בתנור בזמן הצלייה.

 

בין אם אתם צולים, מטגנים או מבשלים את הנתח, מדחום איכותי הנו הכרחי. הוא מבטיח תוצאות עקביות ומונע מכם לצלות או בשל את הבשר יתר על המידה.

 

טיפ מספר 2 – למדו הרגלי טיפול בטוח במזון

יש הרבה פחד סביב הטיפול בבשר נא, במיוחד אם אתם חדשים בתחום. אולם, מעט ידע והרגלי עבודה נכונים ימזערו את הסיכון לחלות ויגרמו לכם להרגיש הרבה יותר בטוחים.

 

רכשו קרש חיתוך ייעודי עשוי פלסטיק. השתמשו בו רק עבור בשר נא, וחטאו אותו בתום כל שימוש עם מים רותחים וסבון כלים. השתמשו בקרש החיתוך הזה רק עבור בשרים, ותמיד וודאו ששטפתם אותו היטב מכל לכלוך או שאריות בשר בתום השימוש.

 

דאגו לרחוץ ידיים כאשר אתם מסיימים לעבוד על הבשר, ואל תגעו בשום מזון אחר מבלי שניקיתם אותם היטב.

 

טיפ מספר 3 – התחילו הטכניקות המתאימות למתחילים

להגיש סטייק M בניסיון הראשון זה נדיר. אולם, צריבה וטיגון ל הבשר הן טכניקות נוחות למי שטרם צבר ניסיון בבישול בשרים. גם הקפצה של רצועות בשר היא טכניקה קלה להפליא, ובדרך כלל מאפשרת לקבל מנות טעימות בקלות רבה.

 

טיפ מספר 4 – אל תפסיקו לתרגל

כמו בכל סגנון בישול, גם בבשרים התרגול הוא הסוד להצלחה ושיפור המתכון. החוק הזה עומד תקף במיוחד כאשר מדובר בבשר בקר, וככל שתתנסו בכך יותר, כך גם תחושת הביטחון שלכם תתחזק.

 

מהי הדרך הטובה ביותר ללמוד לבשל בשר?

אין ספק שניסוי וטעיה זו דרך מוצלחת עבור כל אחד ללמוד כל דבר. אולם, כאשר מדובר בבישול, הפסד של חומרי גלם עלול להיות מאכזב ולגרום לירידה במוטיבציה.

 

הדרך הטובה ביותר ללמוד לבשל בשר היא תרגול לצד מי שיודע איך לעשות זאת נכון והספיק לצבור קילומטראז', מי שמכיר נתחים שונים ויודע כיצד כל סגנון בישול משפיע עליהם, מי שמכיר מגוון רחב של מתכונים ויכול לכוון אתכם אל הטעמים הנכונים, מי שיודע כיצד ליישן את הבשר ולרכך אותו כך שיהיה מעדן לכל מי שיטעם ממנו מהביס הראשון.

 

רוצים לדעת איך לבשל בשר? אם אתם עושים את צעדיכם הראשונים בבישול לקרניבורים מומלץ לקחת סדנה בסיסית, אך למיטיבי לכת יש סדנאות בשר שמתמקדות ביישון בשר, בצלייה, בנתחים ספציפיים וכדומה. כיום ניתן ללמוד מגוון טכניקות ולבחור קורסים לפי טעמכם האישי. רוצים לדעת עוד? אנחנו פה בשביל לתת לכם את כל הידע והכלים שיהפכו אתכם למומחי בשרים.

 

למי שרכש מעשנה אנו מציעים סדנת עישון בשר, שתלמד אתכם איך להפיק טעמים חלומיים. לסדנה ניתן להגיע ביחידים, בזוגות או בקבוצות.

 

אם יש לכם יום גיבוש, תוכלו ליהנות מסדנאות בישול לעובדים, שיגרמו לכולם להפוך למומחים בבישול בשרים ויהפכו את יום הגיבוש לחוויה קולינרית בלתי נשכחת שתשאיר לכולם טעם של עוד.
 

שף מלמד לבשל בשר

מס' מדרגים: 2  ממוצע: 5.0
הדרך הטובה ביותר ללמוד לבשל בשר
לקוחות ממליצים מספרים
צרו קשר
loading