המטבח הערבי ישראלי הינו ייחודי. הוא פעיל מאוד ומהווה גם סמל למעמד הכלכלי של בעלי הבית. במסורת הערבית הבישול והכנת המאכלים מגדיר את התפקיד של האישה, והיא זו שמפוקדת על ההכנה, התיבול והגשת מיטב המעדנים לבני המשפחה וגם לחמולה.
לא לחינם יש התעניינות רבה בקרב ישראלים במאכלים שיוצאים מהמטבח הערבי. יש להם מאכלים מצוינים ותיבולים מפתיעים. רבים הם המאכלים שפרצו את הגבול והפכו להיות מאכל ישראלי נפוץ ופופולארי בכל שכבות הציבור. העובדה שבמטבח הערבי מכירים מגוון רחב של חומרי גלם; מיבול השדות, קטניות מגוונות וכמובן – בשרים ודגים, מביאה לכך שהמתכונים שמוצאם במטבח הערבי ישראלי מגוונים ומתובלים, ולכן גם אהובים על ישראלים רבים.
אם אתם נמשכים לסגנון, אתם מוזמנים להירשם וללמוד. סדנת בישול מהמטבח הערבי ישראלי כמו סדנת סלאם עלכום, הינה צעד חכם עבורכם. סדנה כזו תנגיש בפניכם את המידע הרב, את ההיכרות עם החומרים הפופולאריים ועם המתכונים האהובים. תלמדו על העקרונות של המאכלים המסורתיים ועל שיטות ההכנה. תתכוננו להפתיע את עצמכם ואת בני המשפחה עם ניחוחות חדשים, שילובים מפתיעים וטעמים מנצחים!
להלן כמה מאכלים מאפיינים מתוך המטבח הערבי ישראלי:
לצד המאכלים הללו יש עוד אינספור מאכלים מאפיינים, כולם מתובלים היטב וניתן לאמץ אותם לבישול גם במטבח שלכם. כי בעידן בו גבולות מטשטשים ותרבויות לומדות זו מזו, גם התרבות הישראלית ערבית יכולה להיות נחלת הכלל. כל מה שצריך זה לאהוב את הסגנון ולהתחיל להכיר את המתכונים המומלצים. סדנה בנושא עשויה להיות צעד ראשון מוצלח וטוב לעניין.
באתר שלנו, תוכלו לקרוא על מגוון גדול של סדנאות בישול. כל הסדנאות מועברות על ידי שפים או שפיות בעלי ניסיון בעולם הבישול והאפייה. צרו איתנו קשר עוד היום ואנו נשמח לתת לכם יותר פרטים על הסדנאות, מה הן כוללות, למי מתאימות וכו'. ניתן להצטרף לסדנאות קיימות וניתן גם להזמין סדנה פרטית.