אחד מבין הלהיטים הקולינריים שסחפו את העולם ובפרט את ישראל הוא מרק הראמן. מדובר על מרק אטריות יפני הכולל ארבעה מרכיבים מרכזיים בהם: ציר, טארה (תערובת תיבול ששמים בתחתית קערת המרק), אטריות ראמן ותוספות.
אם אתם אוהבים את המזרח הרחוק והייתם רוצים ללמוד כיצד להכין מנות פופולאריות מהמטבח היפני, הסיני, והווייטנאמי, אתם צריכים להשתתף באחת מסדנאות הבישול של "מבשלים חוויה".
אחת הסדנאות היא סדנת בישול אסייתי.
ישנה סדנה נוספת הנקראת סדנת מרק רמאן, במסגרת הסדנה תלמדו כיצד להכין מרק ראמן עשיר על בסיס ציר אווז או בקר, כיצד להכין דאמפלינג (כיסוני בצק ממולאים), כיצד להכין גיוזה (כיסוני בצק מטוגנים במילוי עוף רך ותבלינים שונים וכמו כן תלמדו כיצד להכין לחמניות באן ממולאות בנתחי פרגית ומנות נוספות טובות וטעימות.
בינתיים, עד שתרשמו לסדנת הבישול קבלו מאיתנו מתכון פשוט להכנת מרק ראמן ממצרכים שלרוב יש בכל בית.
1 ק"ג כנפי עוף או שוקי עוף
2 גרונות הודו חתוכים גס
3 עצמות בקר (רק אם יש לכם, לא חובה)
1 כפית מלח
ג'ינג'ר פרוס דק (קחו חתיכה של 4 ס"מ ופרסו אותה)
3 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב סאקה (ניתן גם להחליף ב-2 כפות חומץ תפוחים מעורבבות עם 2 כפות סוכר)
1 חבילה אטריות סובון או אודון
1 סלסלה של פטריות שמפניון
1 חבילת נבטים
2 גבעולים של בצל ירוק
חופן של עלי בייבי תרד
1 ביצה רכה/מבושלת למחצה
מתחילים בהכנת ציר הראמן. צולים את העוף במשך שעה על חום של 220 מעלות. לאחר מכן, יש להעביר אותו לסיר גדול. יש להוסיף גם את עצמות הבקר ולכסות הכל ב-3 ליטר מים. יש להוסיף את המלח ולהביא לרתיחה. משך הבישול כ-3 שעות.
לאחר מכן, יש לסנן את העוף ועצמות הבקר מהנוזל. יש להרתיח את הציר שהתקבל ולהוסיף לו את הג'ינג'ר, רוטב הסויה, ורוטב הסאקה. יש להביא שוב פעם לרתיחה ולאחר מכן לטעום ולבדוק האם חסר תיבול נוסף.
יש להכין את האטריות על פי ההוראות שכתובות על האריזה. כאשר הן מוכנות, אפשר להעביר אותן ישירות לקערה עם המרק (הציר שלנו). יש לחתוך את הפטריות לפרוסות וכמו כן את הבצל הירוק. יש להוסיף לקערה גם את עלי התרד והנבטים וכמובן את העוף המבושל.
שיהיה בתאבון!