האפייה הפכה לטרנד בשנים האחרונות עקב ריבוי תכניות האוכל בערוצי הטלוויזיה השונים, ובתקופה האחרונה בעקבות הבידוד והאבטלה שרבים חווים. כל אחד רוצה להיות אופה ומשפר את הביצועים שלו במטבח. להלן המדריך לאופה המתחיל.

 

איך לאפות באופן מקצועי?

רוצים לאפות כמו אופה במאפייה מקצועית? לאפות לחם טרי, חלה לשבת, פיצה או עוגת שמרים נימוחה? בראש ובראשונה תצטרכו תנור אפייה טוב עם תכניות אפייה שונות. התכנית הבסיסית ביותר היא כיוון התנור לגוף החימום העליון והתחתון. אך אפייה מקצועית דורשת תכניות נוספות כמו הפעלת טורבו אקטיבי לאפיית פיצה, תכנית לאפייה מהירה, חלק תחתון עם מאוורר לאפיית מאפים עדינים ועוד. בנוסף, ההתעסקות עם אפייה דורשת דיוק, מדידה ושימוש במוצרים טריים.

 

אל תפחדו משמרים

ישנם אנשים רבים הנרתעים מהעיסוק בשמרים ומסתפקים ברכישת בצק עלים למאפים שונים. עבודה עם שמרים יכולה להיות מאוד פשוטה כאשר יודעים את הכללים הבסיסיים. כדי לבדוק אם השמרים טריים, במיוחד לאחר תפוגת התאריך, מומלץ להניח אותם בקערה עם כפית סוכר וכוס מים. אם השמרים טריים התמיסה תבעבע במרקם של הקצפת קפה הפוך ואם אינם טריים לא תהיה כלל תסיסה. למי שאינו מנוסה באפייה מומלץ יותר להשתמש בשמרים יבשים בוואקום כיוון שהם מחזיקים לאורך זמן. כמובן שהכי מומלץ הוא לקחת סדנת אפייה מקצועית ואז בכלל לא יהיו תקלות באפייה.

 

מלוש - הציוד שיקל על חייכם

מלושים הם מכשירי חובה כאשר מדברים על ציוד למאפיות תעשייתי ומקצועי. זהו מכשיר בסיסי במטבחים תעשייתיים, קונדיטוריות, פיצריות ולכל מי שרוצה לאפות בצורה רצינית ויעילה. המלוש הוא כלי הלש את הבצק ובעל מנוע חזק במיוחד המתאים לעבודה מאומצת. באמצעותו ניתן להכין בצקים רכים או קשים בתערובת אחידה וחלקה. המכשיר מגיע בגדלים ודגמים שונים ופועל לפי עוצמות מהירות רצויות. כאשר מתעסקים עם שמרים המלוש קושר את המולקולות בגלוטן ומאפשר לשמרים לנשום כך שהתוצאות טובות פי כמה מונים מלישה ידנית או שימוש במיקסר רגיל.

 

ציוד נוסף שישדרג לכם את האפייה

חוץ מתנור אפייה איכותי ומלוש מקצועי חשוב להחזיק במטבח ציוד פרקטי נוסף. האפייה דורשת שקילת מוצרים ומדידתם. לפיכך, משקל דיגיטלי וכוסות מדידה הם הכרחיים לאפייה טובה. לא כדאי לעשות "בערך" כי הצלחת המאפים תלויה ביחסים בין החומרים המרכיבים אותם. כדי להכין בצק פריך לא צריך לרוץ לסופרמרקט ולקנות מוכן. מעבד מזון מקצועי יעשה את העבודה. לאפייה מוצלחת חשוב להחזיק גם במטרפה ידנית, מרית סיליקון, שפכטל לחיתוך בצק, מברשות מסיליקון וחותכני עוגיות מנירוסטה בצורות שונות כמו: פרחים, לבבות, אותיות, מספרים וכד'. כמובן שסט תבניות הוא מאסט. בחרו תבניות עגולות, מרובעות ומלבניות, תבניות פאי, רינגים אישיים, תבניות סיליקון, אינגליש קייק ועוד ופנו להם מקום לאחסון. לסיכום, אל תשכחו גם מערוכים, קערות ערבוב, שקיות זילוף וניירות אפייה וגשו לעבודה.

 

 

מס' מדרגים: 2  ממוצע: 5.0
המדריך לאופה המתחיל
לקוחות ממליצים מספרים
צרו קשר
loading