המטבח ההודי.

המרכיבים המככבים במטבח ההודי

 

המטבח ההודי מבוסס על כמה מרכיבים בולטים, שניתן ללמוד עליהם באמצעות השתתפות בסדנת בישול הודי, קריאה על התרבות ההודית וכמובן התנסות מעשית בהכנת מתכונים ממטבח זה, המאפשרת להכיר לעומק כל אחד מהמרכיבים בנפרד ואת הדרכים בהן הם משתלבים יחד לכדי מאכלים מיוחדים בטעמם. לרוב המרכיבים יהיו קטניות, פירות, ירקות, גבינות וגהי – חמאה מזוקקת המכילה פחות מוצקי חלב יחסית לחמאה רגילה. הבסיס לרוב התבשילים הוא התבלינים, בהם משתמשים בצורות שונות: משחות, טחונים, מדוללים במים ועוד. לעיתים ניתן למצוא במטבח ההודי גם שימוש בדגים ולעיתים רחוקות בלבד, בשר.

חשיבותם של הצבעים בבישול ההודי

 

אחד הדברים שלומדים עליו בסדנת בישול הודי, הוא הצבעוניות הרבה המאפיינת את הקולינריה ההודית. הצבעוניות לרוב נובעת מהתבלינים שמשתמשים בהם וכוללת צבעים חמים ועזים כמו אדום, כתום וצהוב. את הצבעים משיגים באמצעות שימוש מתון עד מרובה בתבלינים כגון פפריקה אדומה, קארי, כורכום, פלפל אדום, זנגביל ושום. הכמויות בהן משתמשים, כמו גם השיטות השונות, משפיעות על עוצמת הצבעוניות והגוונים השונים הנוצרים. חלק מהתבלינים הם נדירים מכיוון שניתן להשיג אותם רק בהודו עצמה או שהכנתם אורכת זמן רב. לכן, מחוץ להודו משתמשים לעיתים בצבע מאכל סינטטי על מנת להקנות למנה את הצבעוניות העזה המאפיינת אותה.

הפופולאריות של בישול הודי בישראל

ב 20 שנים האחרונות הודו הפכה לאתר תיירות פופולארי בקרב הישראלים ובמיוחד עבור צעירים לאחר שירות צבאי, שנוסעים למדינה בה קצב החיים נינוח ורגוע והמחייה בה זולה מאוד באופן יחסי. אותם צעירים נושאים עמם את החוויות גם בשובם לארץ והגעגוע להודו ולתרבות הייחודית שלה גרמה לפריחה של המטבח ההודי בישראל. כיום ניתן למצוא בארץ מסעדות הודיות, בתי ספר לקולינריה שמעבירים סדנת בישול הודי, ספרי מתכונים ותוכניות בישול המתמקדים במאכלים ההודיים ומפיצים את הבשורה אודות האוכל המתובל, הצבעים המרתקים והטעמים המיוחדים.

מאכלים הודים נפוצים

 

בין המאכלים שלומדים אודותם בסדנת בישול הודי וניתן למצוא אותם גם במסעדות הודיות ניתן למנות:

  • טאלי – ארוחה מסורתית המורכבת מאורז לבן מאודה, דאל (מרק עדשים סמיך), סבאג'י (תבשיל ירקות) יוגורט וצ'אפטי – הגרסה ההודית לפיתה אפויה בטאבון.
  • עוף טאנדורי – עוף ברטבים ותבלינים המוכן בגרסאות שונות. לעיתים חריף, לעיתים כולל את עצמות העוף, אך בכל מקרה כולל מינונים משתנים של התבלינים.
  • פולאו – מנות אורז שמקורן במחוז קשמיר ומבוססות כולן על בישול של אורז עם עשבי תיבול, ירקות ותבלינים.
  • קרד – יוגורט מקומי המזכיר מעט בטעמו את הלבן הישראלי ומוגש לצד המנות החריפות של המטבח ההודי או לעיתים כמנה בפני עצמו.
  • הקינוחים ההודים מבוססים בעיקר על חלב וגבינות, הממותקים באמצעות קינמון וסירופ סוכר, בשילוב עם אגוזים, קוקוס, מי ורדים ולעיתים אורז.

סדנת בישול הודי היא מתנה לחיים

 

בין אם הייתם בהודו ואתם מעוניינים לשחזר את החוויה התרבותית והקולינרית שספגתם בה, בין אם אתם מעוניינים להעניק למישהו מתנה ובין אם אתם פשוט רוצים להרחיב אופקים וללמוד דברים חדשים על תרבויות מרתקות באמצעות העיסוק באוכל, סדנאות לבישול הודי הם המקום בו תוכלו לקבל מענה לסקרנות שלכם. הסדנאות ייקחו אתכם למסע הסברתי בו תוכלו ללמוד כל מה שחשוב לדעת על המטבח ההודי וכיצד ליישם את הטכניקות והעקרונות השונים שלו, אצלכם במטבח הביתי בישראל. תצאו עם ידע וניסיון שיאפשרו לכם לפנק אחרים ואת עצמכם בארוחות הודיות משובחות ולגוון את התפריט השגרתי שלכם במנות מתובלות ויפהפיות.

שתף עמוד:
מס' מדרגים: 2  ממוצע: 5
צרו קשר
loading