בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מגלים את עולם הבישול והאפייה, וכיוצא מזה את עולם קורסי הקונדיטוריה והבישול בארץ.
מסרטוני אוכל ברשתות החברתיות ועד תוכניות בישול ריאליטי בטלוויזיה, ההבנה כי בישול ואפייה הם כבר לא רק נחלת השפים הגדולים במסעדות מגיעה למטבחים הביתיים בארץ.
כיום, כל אדם יכול ללמוד לאפות ולבשל, החל מסרטונים באינטרנט ועד לסדנת קינוחים וקונדיטוריה באחד מבתי הספר לבישול בארץ.
אז בין אם אתם אופים מדיי פעם בבית או בין אם מעולם לא פתחתם את התנור במטבח, אספנו בשבילכם מספר טיפים שיעזרו לכם להפוך את המטבח הביתי שלכם לקונדיטוריה מקצועית. קריאה מהנה, ובתאבון!
בכדי להפוך לקונדיטור מקצועי וללמוד את היכולת להכין דברים קצת יותר מסובכים מהאדם הממוצע חשוב ללמוד את הידע במקום הנכון. מלאכת האפייה והקונדיטוריה הינה תחום הדורש ידע רב, דיוק וטכניקה. בדיוק בשביל זה כיום יש מגוון רחב של בתי ספר לבישול ואפיה בהם ניתן לקחת קורס קונדיטוריה.
חשוב לבחור במוסד עם ידוע עם ניסיון בתחום. בנוסף, חשוב שהמורה בקורס יהיה קונדיטור ובלונז'ר מקצועי מוסמך. בדקו עם בית הספר אליו אתם שוקלים ללכת את ניסיון המורים שברשותם, ושאלו לעצות והמלצות מבוגרי הקורס בשנים עברו. כך תוכלו להבטיח למידה מקצועית אשר תעניק לכם את מירב הידע והטכניקות הנדרשות בדרך להפוך את המטבח שלכם לקונדיטוריה.
תוכלו להיעזר במאמר זה בכדי לבחור את הקורס המתאים לכם ביותר - טיפים לבחירת קורס אפייה וקונדיטוריה.
לאחר שתצברו את הידע המתאים, תבינו עד כמה חשוב לעבוד עם ציוד מתאים וחומרי גלם איכותיים. בין אם זה בלנדר חדש או שבלונות לעיטורי עוגות או תבניות סיליקון, לאחר הקורס תבינו איזה ציוד אתם רוצים וצריכים שיהיה ברשותכם.
תתחילו בקטן, כמה דברים קטנים שיעזרו לכם בעבודה ועם הזמן התקדמו ורכשו עוד ציוד שתרצו.
גם בנוגע לחומרי הגלם במטבח שלכם ייתכן ותרצו לבצע ריענון קטן. ההבדל בין עוגה מקצועית לחובבנית נמצא בין היתר באיכות חומרי הגלם שבהם תשתמשו. בין אם זה שוקולד איכותי, בצק סוכר או קרמים ומליות, בחרו לכם כמה חומרי גלם איכותיים ותראו את ההבדל המשמעותי בתוצר הסופי.
חלק חשוב מחוויית הבישול והאפייה הוא לחלוק את מעשה ידיכם עם אחרים. לאחר שצברתם את הידע התאורטי בקורס הקונדיטוריה הגיע הזמן לצבור ניסיון במטבח הביתי.
הזמינו חברים ומשפחה והכינו להם את הקינוחים שלמדתם. נסו להשתמש בטכניקות חדשות ואל תפחדו לעשות טעויות ולהתחיל מחדש. כך תוכלו גם להשתפר בטכניקת האפייה שלכם וגם לקטוף את המחמאות מהחברים על הדברים הטעמים שתכינו.
השקיעו בטכניקה ובנראות המנה, הכינו לעצמכם מקום ישיבה נוח ועשו לכם ערב נחמד שכולו מתוק!
כדי להיות קונדיטור מוצלח יש צורך בידע ובטכניקה הנכונים, דייקנות, ויצירתיות. אם יש לכם אהבה למתוק ותמיד חלמתם להפוך את המטבח הביתי לקונדיטוריה, במספר צעדים פשוטים המטרה לגמרי בהישג יד. רכשו את הידע במקום הנכון, הצטיידו בחומרי הגלם המתאימים והזמינו חברים לטעום את מעשי ידיכם.