זה הזמן לבשל כמו הגדולים - סדנת בשר ויין לחובבי הבישול והאירוח.

עבור אנשים רבים, ארוחה שאין בה בשר עסיסי ומשביע אינה נחשבת ארוחה. בדרך כלל הם אלו שנוהגים לבקר במסעדות בשר רציניות או לצלות בשר למשפחה ולחברים באמצעות המתקנים והציוד המתקדמים ביותר בכל הזדמנות למפגש, חגיגה ואירוע. הם מיישנים את הבשר, מעשנים את הדגים ומכינים את כל מזונם מחומרי הגלם האיכותיים ביותר.

עבור אלה שעדיין לא מכירים את תהליכי היישון, הבישול והצלייה של נתחי הבשר העסיסיים שהם כל כך אוהבים לאכול, כדאי להשתתף בסדנת בשר ויין, כשהבשר במרכז הסדנה והמנות שמבשלים מתלוות ליין משובח, שמעניק לארוחה כולה טעמים מושלמים.

מה כוללת סדנת בשר ויין?         

במהלך סדנת בשר בת מספר שעות לומדים להכיר את סוגי הנתחים ואופן ההכנה שלהם. בהנחיית שף מקצועי שמלווה את המשתתפים בכל תהליך הכנת הבשר ומכוון אותם עד לזמן הבישול והצלייה המדויקים, בטעמים הנכונים שמחמיאים לטעמו של הבשר.

במהלך הסדנה רוכשים מיומנויות ולומדים לזהות את התיבול הנכון, את המרינדות המתאימות ואת תהליכי העישון של הבשרים השונים, כשלסדנה מתווסף מרכיב מרכזי נוסף והוא היין. בסדנה רוכשים ידע על היינות השונים ואופן הכנתם, לומדים לטעום ולזהות את היין המתאים לבשר שמכינים ולזהות את היין שמתאים לכל חיך.

לאחר הלמידה והפרקטיקה עוברים לחלק השני של הסדנא בו פשוט מתענגים מארוחת בשרים טעימה עם סלטים ומטבלים מתאימים לצד הבשר עם היינות המובחרים.

ואם כל זה לא מספיק, אפשר גם תוספת קטנה לפני הסדנה של אחד מאותם סיורים קולינריים קצרים באחד מהשווקים הוותיקים והמעניינים כמו שוק לוינסקי, שוק הכרמל או שוק התקווה. בסיור ניתן להקשיב לסיפורים האותנטיים שקשורים למקום ולאנשיו ולהתנסות בטעימות מהמגוון הטרי של השוק, וכמובן לרכוש חומרי גלם שיוסיפו טעם, צבע ועניין למנות שיוכנו בסדנה.

בשר מכל העולם

סדנאות בשר אינן מוגבלות רק להכנת נתחים גדולים של בשר אלא גם לבשרים ועוף, שעשויים במגוון סגנונות מהעולם, סדנאות של הכנת המבורגרים במיטב המסורת האמריקאית, הכנת בשר בשילוב עטיפות בצק, הכנת בשר בסגנון לטיני או אסייתי וגם סדנת בישול הודי.  

התאמת סוג היין לבשר

בעולם הקולינרי יש כללים וצורות להתאמת טעמים תוך הקפדה שטעמי היין לא יגברו על טעמי הבשר, וסדנת בשר ויין היא המקום ללמוד על השילוב שבין השניים.

הכלל המנחה הוא התאמת עצמתו של היין לעצמתה של המנה. ככל שהבשר כבד יותר עם יותר שומן כמו נתחים של סטייק, כך יתאימו לבשר יינות כבדים בעלי אחוז אלכוהול גבוה. בדרך כלל, בשר אדום ילך טוב עם מגוון יינות אדומים כמו, מרלו, קברנה, פינו נואר ועוד.

השילוב המוצלח בין בשר ליין

מחקרים מראים כי לשתיית יין אדום יחד עם אכילת בשר יש יתרון בריאותי. זה לא רק נכון מבחינה קולינרית, אלא גם מיטיב עם מערכת כלי הדם. היתרון הבריאותי ביין אדום טמון ביכולתו להפחית את רמת הכולסטרול "הרע" בדם הנכנס למחזור הדם לאחר אכילת בשר אדום. מחקרים נוספים הראו יתרון דומה גם בהשריית הבשר ביין.

שתף עמוד:
מס' מדרגים: 2  ממוצע: 5
צרו קשר
loading