שימוש בחומרי גלם איכותיים בסדנאות בישול.

סדנאות בישול משלבות את המהנה עם המועיל: הן מאפשרות לאנשים- מבוגרים ו/או ילדים- להשתתף בהכנת אוכל, ליהנות מהתהליך המאפשר ואף מחייב שיתוף פעולה, עבודת צוות, ולבסוף- ליהנות מהמוגמר, מתוצרת עצמית, מעבודת הכפיים. סדנאות אלה מהוות פעילות המתאימה לסוגים רבים של כינוסים: ימי גיבוש, ימי כיף, חוגי העשרה, חלק מבילוי משפחתי, פעילות חווייתית בימי הולדת ועוד.

 מדוע חשובה בחירת חומרי גלם איכותיים?

שימוש בחומרי גלם איכותיים- כגון שמן זית והעדפתו על שמן אחר, חמאה במקום מרגרינה ועוד מעשירים את הטעם והופכים את המזון שמכינים לטעים ומשביע יותר. שמן הזית, כידוע, עשיר בערכים תזונתיים, משביח טעם של סלטים ותבשילים שונים. חמאה, לדוגמה, הופכת מאפים לטעימים יותר. ככלל- יש הצדקה לבחירה ולשימוש חומרי גלם איכותיים גם משום שהם מהווים חלק בלתי נפרד ממתכונים, כפי שיודעים אנשי מקצוע בתחום הבישול והאפייה, וגם משום שהמוצר המוגמר שיוצרים באמצעותם טעים יותר, כפי שיודעים האוכלים.

הערך המוסף של סדנאות בישול

סדנאות בישול מהוות גם מסגרת מצוינת לבחינת דינמיקה קבוצתית. משקיף מקצועי מהצד עשוי לזהות בהם תהליכים חברתיים, אשר במהלכם נחשפים המעורבים בהם. ניתן לגלות מי יוזם, מי סומך על אחרים, מי מעדיף להיוותר בצד, למי חשובים הסדר, הארגון והניקיון, למי פחות ולמי כלל לא, ועוד.

 

סדנאות בישול מאפשרות לאנשים רבים להביא לידי ביטוי יצירתיות הגלומה בהם. חלק מהמשתתפים בהם עשויים בהחלט להיווכח כי התחום זה מרתק אותם- ומה שמתחיל כגימיק, כבילוי, עשוי להיהפך לתחביב ואולי עבור חלק אף למקצוע.

 

סדנאות אלה עשויות להיות דוגמה מצוינת לתהליך של ניסוי וטעייה, ניסיונות וטעימות. ניתן לבדוק השפעת קיומם או העדרם של מרכיבים מסוימים, שימוש בחומרי גלם שלא מהווים בהכרח חלק בלתי נפרד מהמצרכים הנדרשים להכנת התבשיל, וכמו כן הסדנאות מהוות קבוצת תמיכה שנוצרת לצורך בסדנה ומתפרקת אחריה. 
 

חשוב לציין שיש חשיבות לא רק לבחירה מושכלת של חומרי גלם איכותיים אלא גם להקפדה על אופן ההכנה. חשוב לבצע את תהליך הבישול שלב אחר שלב ולהבין כי יש חשיבות לכל דבר: למינון מדויק של חומרי גלם, לסדר ההכנסה של מרכיבים לעיסת התבשיל, למשך הבישול או האפייה המדויק ועוד. הסדנה היא בהחלט פעילות מהנה וחווייתית אבל כדי שתהיה כזאת חשוב שתתבצע על פי כללים, ושהמשתתפים בה יתייחסו אליה ברצינות הנדרשת גם אם – וזה בהחלט מומלץ- באווירה נעימה ונינוחה. אחרי הכל, ובעצם לפני הכל, החשוב ביותר הוא ליהנות מהתהליך. 
 

אגב, אם הזכרנו שמן זית- חשוב לציין כי יש סוגים שונים ולכל סוג מאפיינים ותכונות ייחודיות לו. אם אתם רוצים להפיק ולמצות את המרב ואת המיטב מסדנת בישול, רצוי וכדאי להתייעץ עם מומחים לשמן זית איזה מהסוגים הוא המתאים ביותר לסוג התבשיל או המאפה שרוצים להכין. בהצלחה ובתיאבון!

 

סדנת בישול

 
שתף עמוד:
מס' מדרגים: 2  ממוצע: 5
צרו קשר
loading