ארבעה תבשילים מנצחים של המטבח היהודי המסורתי.

השאלה המתבקשת היא כיצד מכינים בבית את התבשילים המנצחים של המטבח היהודי המסורתי. הנה ארבעה מאכלים שחייבים להכיר:

גולאש הונגרי

כדי להכין את המנה בגרסה האותנטית שלה צריך לשים בצד 1 ק"ג כתף בקר חתוך לקוביות, שמן, 2 בצלים, 6 שיני שום כתושות, רסק עגבניות, פלפל שחור, חצי כפית סוכר, 2 כוסות מים, 2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות, כף פפריקה וכמובן מלח.
בשלב הראשון מחממים סיר רחב על להבה בינונית ומטגנים את הבצל והשום בתוך השמן עד שהם מגיעים להזהבה קלה. בשלב השני מוסיפים את רסק העגבניות, הפלפל והסוכר ומטגנים קלות לפני שמכניסים לסיר גם את קוביות הבשר.
בהמשך, מוסיפים מים לבישול, מערבבים וממתינים לרתיחה. מבשלים כשעתיים, מוסיפים את תפוחי האדמה לבישול של חצי שעה נוספת ומוסיפים פפריקה, מלח ופלפל.

חמין

המתכון הקלאסי מבוסס על 3 כפות שמן, 700 גרם שפונדרה, 3 פרוסות אוסבוקו, 3 בצלים גדולים, כוס תערובת שעועית, כוס גרגירי חומוס לאחר השריה במים, חצי כוס חיטה שהושרתה במים, מלח, פלפל, כף פפריקה חריפה, 2 כפות דבש, 4 תפוחי אדמה, 8 ביצים, ראש שום חצוי ומים לכיסוי.
קודם מחממים סיר עם שמן ומטגנים את השפונדרה ואת האוסובוקו. לאחר מכן מוסיפים בצל, שעועית, חומוס וחיטה ומתבלים עם מלח, פלפל, פפריקה ודבש. בהמשך ממלאים את הסיר עם הבשר, תפוחי האדמה, הביצים והשום ומוסיפים מים לכיסוי. בסוף מבשלים על סף רתיחה, מעבירים לתנור של 100 מעלות ומשאירים כל הלילה.

חריימה

את מתכון הדגים הטוב ביותר מכינים עם 2 דגי בורי פרוסים, חצי כוס שמן זית, 6 שיני שום, 2 כפות פפריקה, כפית כמון, כפית קימל, חצי כורכום, מלח, 3 עגבניות, קופסת רכז עגבניות וחצי כוס מים.
קודם מחממים שמן זית בסיר רחב ומוסיפים את השום והתבלינים, העגבניות והרכז. לאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות. טועמים, מתקנים תיבול ומסדרים את נתחי הדג ברוטב לפני בישול לרבע שעה אחרונה.

קוסקוס

קוסקוס יכול להיות מוגש כמנה עיקרית או תוספת. המצרכים הם 1 ק"ג סולת, חצי כוס שמן, פלפל לבן ומלח ואת המרק מכינים עם גזר, קישואים, תפוחי אדמה, בצל, כרפס, לפת, כרוב, כוסברה, פטרוזיליה ותבלינים לפי הטעם.
ראשית מרתיחים מים עד לחצי גובה של סיר אידוי. שנית שופכים את המים בטפטוף לקערה שבה שמים את הסולת ומערבבים גם חצי כוס שמן, מלח ופלפל לפני שמעבירים את הקוסקוס דרך רשת סינון. מניחים על סיר אידוי, יוצרים גומות וממתינים 45 דקות. אחרי שבודקים שכל הקוסקוס אחיד, מוציאים אותו לקערה רחבה ומניחים בצד ל-20 דקות.
לבסוף, מעבירים את הקוסקוס שוב ברשת, מחזירים לסיר האידוי לעוד 30 דקות ומכינים כרגיל את המרק.

לסיכום:

בישראל ניתן לראות השפעות שונות על התפריט הקולינרי. בין היתר, כדאי לשמור על ראש פתוח אם מזמינים מקום בתוך מסעדה כשרה במרכז, או בסדנת בישול כשרה, וכדאי גם לנצל את ההזדמנות בשביל לטעום את המטבח היהודי שנמצא מאחורי הקלעים של מסעדות כשרות בתל אביב או בערים אחרות.
תבשילים יהודיים מסורתיים- ניתן למצא בסדנת בישול כשרה מבית מבשלים חויה

שתף עמוד:
מס' מדרגים: 2  ממוצע: 5
צרו קשר
loading